måndag 10 september 2012

Vad händer på emerging markets?

Det är något som har hänt på emerging markets?

Helt plötsligt har investerare tappat intresset och Carnegie är en av firmorna som nu omplacerar chefen och drar ner bemanningen på EM-desken. Det finns även fondbolag som planerar sammanslagningar av tillväxtmarknads- och globalfonder och Bloomberg rapporterade att kapitalet har slutat fly till Asien och att t.ex. Kina upplever motsatt ström just nu. Vad har hänt?

Visserligen har den kinesiska datan varit aningen sämre senaste tiden, liksom att de uppenbarligen har dragit ner på produktionen av råvaror. Det skulle kunna tyda på en inbromsning i mittens rike. Myndigheterna är dock beredda agerar med räntor, reservationsnivåer och annan bankreglering. Det hjälpte sist.

Jag har just nu ingen riktigt förklaring till vad som har hänt, men under sommaren har tillväxtmarknadsfonderna sin spets och charm. Jag tror inte att det beror på att aktörerna har läst min blogg i ämnet... men vad vet jag?

Vad tror du?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Velkommen tilbage - jeg følger din blog - er interesseret i finske bolag. Venlig hilsen Ole

100 years left sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vad tycker du om Outokumpu och Rautarukki idag? Bolagen är konkursvärderade medans stålefterfrågan växer med 8% per år. Det känns som att stål kommer behövas under överskådlig framtid.

http://www.svd.se/naringsliv/finska-outokumpu-blir-ledande-i-europa_6919723.svd

Vore intressant med dina synpunkter på dessa potentiella kursraketer.

Börsmoppen sa...

Tja, dom kanske inte är så "emerging" numera...

Ulladr sa...

Lägg gärna upp dina blogganalyser på Sveriges nya stora börsforum www.diforum.se. Där samlas bloggare och börsmäklare och diskuterar. Länka gärna till din blogg där.

Tack på förhand=)

Eddie sa...

Hej,

Intressant blogg!

Mvh
Edie

Unknown sa...

Önskar dig en trevlig fortsättning på midsommar helgen !


Sportfotograf
www.sportfoton.se