torsdag 27 mars 2008

Börsen tar efter humlan

Börsen beter sig som en humla just nu. Enligt fysikens lagar kan inte humlan flyga, men likväl surrar de runt i luften. Börsexperter och förståsigpåare menar att vi är på väg mot sämre tider men likväl har börserna stigit kraftigt den här veckan. Såg vi verkligen vändningen den 22 januari, trots att fundamenta fortfarande indikerar sämre tider?Tyvärr tror jag inte det. Det kommer alltid kortsiktiga rallyn som man kan utnyttja, men risken är stor att man blir bränd. Finanskriser är ofta lite för stora för att försvinna på några månader. Hoppas jag har fel...

Äntligen tog Nokialedningen bladet från munnen och sade att de inte ser någon minskad efterfrågan på sin marknad. Kursen rusade upp 8 % på tisdagens glada börs. Det har också kommit artiklar som antyder att Texas Instruments prognossänkning matchar väl med SonyEricssons minskade försäljning. SonyEricsson är också en "stor kund" åt TI.
Fortsätter kursen upp mot 25 euro så kanske man ska sälja innan rapport. Minsta antydan till försämring i Q1-rapporten kommer att straffas hårt!

Inga kommentarer: