fredag 28 mars 2008

Vart ska man vända sig?

Till H&M kära läsare! Tillväxtföretagens urmoder leverarade åter en bra rapport igår. Jag är kanske lite partisk p.g.a. eget innehav, men vilken otrolig försäljningsökning när världskonjunkturen är i gungning. På den negativa sidan var att varulagret ökade 10 %, men det är ungefär det enda minustecknet man hittar. Vinst, markandsandelar och det mesta man bryr sig om följer den uppåtgående trenden som har hållit i sig i decennier. En kritisk granskning kanske skulle antyda att en del av ökningen kommer från dollarförsvagningen. Den kommer dock att fortsätta och därmed gynnas HM av USA:s nuvarande problem!

Bostadslånen fortsätter skapa problem. Deutsche Bank varnade för ytterligare nedskrivningar under 2008. Mer väntade nyheter får man leta efter. Goldman Sachs talar om att vi har nått en tiondel av deras förväntade nedskrivningar.
Den stora frågan är ändå huruvida marknaden redan har tagit hänsyn till detta eller inte? Man märkte vid de senaste nedskrivningarna jan-feb att kurserna inte rasade lika mycket som innan. Vissa banker noterades t.o.m. högre! Om vi däremot börjar se andra sektorer (t.ex. verkstad, telekom, sällanköp) få tillväxtproblem, då ska man vara långt borta från börsen...

Inga kommentarer: