måndag 23 juni 2008

När räcker nedgången i Kesko?

Kesko har historiskt varit en pålitlig aktie. Dividendavkastningen har varit bra och även om tillväxten inte har imponerat så har den funnits där. Ifjol började dock resultatet hacka lite och sedan dess har aktiekursen befunnit sig i fritt fall (från 54,83 till 21,45). Frågan är dock när det börjar räcka?
Keskos egna kapital per aktie är ca 22 euro och således borde alla som tror på någon form av framtid för matbolag investera redan idag. Givetvis lär knappast de högre matkostnaderna gynna dem på kort sikt, men klarar man att se två-tre år framåt är Kesko på mycket intressanta nivåer.
På kort sikt ser det dock inte ut som fallet kommer att bromsas alls! Eventuella stödnivåer bryts snabbt och även om RSI är ca 21 så har samtliga kursrekyler det senaste året varit brutalt kortsiktiga.

France Telekom vill påskynda affären med Teliasonera. Det är inte helt otroligt med tanke på att FT:s aktiekurs har fallit. Det var tur för FT att de baserade budet på analytikernas målkurser på ca 25 euro/aktie (nuvarande kurs: 17,62). Risken finns dock att den ekonomiska oron gör att analytikerna vill justera ned sina målkurser... då vill man helst ha affären gjord innan Q2-rapporten den 31/7-08!

Har vi sett det sista av kreditkrisen snart? Det ryktas att Merril Lynch ska komma med dåliga nyheter, vilket samtidigt inte borde förvåna någon. Ändå tyckte jag att förra veckans bank-rapporter var det mest bästa vi sett på länge inom sektorn, även om de givetvis var allt annat än bra! Kanske vi äntligen får se slutrakan på kreditkrisen denna sommar? Det är givetvis mer en förhoppning från min sida...

Inga kommentarer: