måndag 30 juni 2008

Hopp i klädbranschen?

HM hade tidigare en bra rapport och ifredags följde KappAhl upp med en kanonrapport. Svag USD hjälpte lönsamheten till mycket bra nivåer, samtidigt som försäljningen var i linje med förväntningarna. Det enda negativa var den försiktiga prognosen. Ledningen tycker att "den närmaste framtiden är mer svårbedömd" och det är nog årets underdrift! Den närmaste framtiden är helt omöjlig att förutsäga.

Man noterar också att insiders i Björn Borg köper aktier i bolaget. Tydligen har inte årets nedgång (-62%) avskräckt dem Kanske det ändå finns hopp i den utdömda klädbranschen, åtminstone för dem som lyfter blicken några år framåt?

Inte hopp utan fall inom telekomsektorn fick uppleva i fredags. Pangbom vinstvarnade SonyEricsson. "De utmanande marknadsförhållandena påverkar försäljning och lönsamhet Q2". Det säger egentligen ingenting om orsaken, men SE säljer "högpris"-telefoner och de är givetvis mest konjunkturkänsliga. SE erkänner också att deras produktportfölj är föråldrad!

Spontant känns det som att dessa problem är bolagsspecifika, dvs resten av branschen kan klara sig ganska bra. Nokia säljer främst lågprismodeller och därmed kanske, jag upprepar kanske-möjligen-eventuellt, kan Nokia klara sig bättre. Både Ericsson och Nokia kom ned kraftigt på beskedet och den som tyckte Nokia var köpvärt i torsdags har nu ännu större anledning att investera idag...

1 kommentar:

Oil Investment sa...

Vaio kisu mui buzi na...