tisdag 27 juli 2010

Ingen riktig fart på Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja Q2
Omsättning: 149 Meur (147) 148e
Rörelseresultat: 11,8 Meur (14,8) 13e
EPS: 0,14 euro (0,26) 0,23e
ROE: 9,3 % (15,9%)
Gearing: 47,5 % (64,9%)

L&T hade ett överraskande svagt resultat. Orsaken tillskrivs främst svag efterfrågan inom förnyelsebar energi, även om alla områden pekar ned (YoY). L&T har beslutat att avveckla sin pellets-verksamhet och det belastar kvartalet med 3 Meuro. Balansen stärks något då bolaget har amorterat en hel del. Kassaflödet är klart positivt om man tar hänsyn till dividendbetalningen, vilket förstås öppnar upp för framtida möjligheter.

Ser man framåt så upprepar bolaget att årets omsättning och operativa resultat ska bli på ungefär samma nivå som helåret 2009. Detta innebär i såna fall att detta förbättras lite under H2 jfrt med H1. Det klassiska och stabila L&T verkar ändå inte riktigt vara ute ur tunneln vad gäller lönsamhetsproblemen. Värderingen i dagsläget är inte utmanande, även om jag har svårt att se en stor uppsida för tillfället. Det är dock långt ifrån en katastrof i L&T. Frågan är om de begynnande positiva tecknen inom miljötjänster är ett tecken på bättre tider, men eftersom Q1 också visade på begynnande lönsamhetstecken så kanske man ska invänta Q3 för att se ifall det är en trend?

Personligen hade jag dem i åtanke för favoritaktierna efter de positiva tecknen vid Q1. Nu får de vänta lite - tror jag...

Inga kommentarer: