måndag 7 juli 2008

HKScan vinstvarnar

En väntad vinstvarning fick vi i fredags. HKScan menar att deras resultat blir sämre än väntat p.g.a. de höga råvarukostnader. De har helt enkelt inte lyckats få över dem till sina kunder. Samtidigt tar de extra kostnader och skriver ned lagret! Resultatet kan inte bli bra. Atria påpekade kostandsproblemen redan 12/6 och det enda som är konstigt är att HK väntade tills i fredags innan de gick ut med vinstvarningen? Det borde ha varit klart långt innan midsommar att Q2 skulle bli dåligt.

"Fånga aldrig en fallande kniv" är ett talesätt från Wall Street. Frågan är dock om det även gäller de forna BRIC-länderna? Indien har tappat 36 % sedan toppen i januari, Kina (Hong Kong) är ned ca 20 %. Brasilien och Ryssland som tidigare har stått emot börsoron har den senaste månaden kommit ned 20 respektive 12 %. Med tanke på att tillväxtmarknader historiskt kan falla 70-80 % är det inget solkart läge, men tradingmässigt ser det intressant ut. Det kan ju komma en rekyl...

Aktieblogg kommer att ta vara på sommaren fr.o.m. denna vecka. Därför blir det endast sporadiska inlägg till slutet på augusti.

Inga kommentarer: