torsdag 16 oktober 2008

Krasch, boom, bang!

Många trodde nog att vi sett den berömda botten i fredags, men nu är vi snart där igen! USA-börserna föll fritt igår och Asien hade värsta handelssessionen på länge (flera dagar). Det är inte
bara det att vi kommer ned, vi kommer ned rejält! Nästan alla dagar ser vi "historiskt största nedgången/uppgången". En hel värld är rådvill och vet inte hur man ska placera?

Det är i dylika situationer lyssnar man till erfarenhet i formen av gamla rävar som Warren Buffett. I en intervju på "hans kanal" CNBC menade han att inte ens han vet var detta ska sluta! Det kommande halvåret kan mycket väl bli en lektion i nedgång till nivåer vi inte trodde var möjliga! Han menade dock att ser man fem-tio år framåt har vi otroliga köptillfällen just nu. Problemet är dock att det kanske finns tre personer i världen med den långsiktigheten. WB är en, jag kanske är en till. Är du den tredje?

Dagens rapporter blir extremt intressanta. SKF är en konjunkturindikator inom verkstadsindustrin och ser man till resultatet var den bättre än väntat (mer om den imorgon). Nokia kommer idag efter lunch och även om de har "prognossänkt" så vet man aldrig riktigt var man har Nokia. De är också en bra indikator på världsekonomin.

Inga kommentarer: