måndag 13 oktober 2008

Är det nu man ska placera i aktier?

När vi lägger den värsta börsveckan i mannaminne bakom oss så börjar man så sakta titta framåt. Vad kan bli värre? Är denna vecka tidpunkten då man tittar tillbaka om tre år och inser att man borde ha placerat? Kanske!

Helgens G7-möte blev en stor besvikelse - "vi ska jobba hårt för att lösa finanskrisen". Stora ord som inte betyder någonting! Alla jobbar redan hårt, vad världen vill höra är hur G7 har tänkt lösa krisen? Vilka verktyg finns och ska användas? Vad ser G7 som de största problemen?

Helgen euroländer hade däremot ett mer produktivt möte. Vi europeer brukar annars vara bäst i världen på att tycka men sedan inte göra något konkret! Nu verkar det iallafall som att det är stora åtgärder på gång som visserligen ska genomföras enskilt i varje land, men ändå genomföras! På onsdag ska EU-länderna besluta om detta och ett ja där kanske kunde andas början till slutet på denna kris?

Idag ska man hålla stenkoll på EURIBOR-räntorna. ECB sänkte 50 punkter förra veckan men EURIBOR var oförändrad. Om de faller idag, då börjar vi se förtroendet återvända till interbank-marknaden. Det vore ett stort steg på vägen från kreditkris.

Alla har väl glömt det, men den här veckan börjar Q3-rapporterna publiceras. Förväntningarna är riktigt lågt ställda, men fortfarande kan de överraska på nedsidan. Man tror ändå att de flesta bolag ska göra vinst...

Inga kommentarer: