fredag 3 oktober 2008

Väntans tider!

Börsen väntar på den viktigaste amerikanska omröstningen på flera år ikväll. Åtminstone 13 kongressledamöter ska ändra åsikt under förutsättning att alla andra behåller sin! OM detta inte händer så kan vi räkna med kraftiga börsfall under den kommande månaden. OM de däremot röstar igenom det, så får vi antagligen en ganska glad börs ikväll. Omröstningen sker ca kl. 20-22 vår tid och lär följas av en hel värld...

Idag får vi också arbetslöshetssiffror från USA och det tros inte bli någon rolig läsning. Antagligen för vi ett kvitto på sämre konjunktur under september.

Nokian Renkaat tappade rejält igår. En amerikansk däckstillverkare vinstvarande. Detta är definitivt inte positiva nyheter för NR. Tillsammans med Rysslandsrisken är det inte helt ologiskt att investerare är nervösa. Nu verkar det dock vara panik! Annars skulle man inte sälja till ett pris på under 8 ggr årets beräknade vinst. Åtminstone inte i ett bolag som säger sig växa 15 % iår (+22,6 % ifjol)! Givetvis kan kursen sjunka ytterligare, men Nokian Renkaat är fortfarande ett av mina favoritbolag.

Inga kommentarer: