onsdag 22 oktober 2008

Ok rapporter, lägre kurser!

Kone hade egentligen ett ganska bra resultat, men orderingången var en stor besvikelse. De sade också att efterfrågan på nya maskiner (hissar) blir mycket svag under slutåret. De bibehåller dock prognosen för helåret och förväntar sig att orderingången tar fart under Q4 nu när kreditmarknaden har tinat upp en aning. Kones värdering har varit högre än jämförelsegruppen och det är också därför som aktien får onödigt mycket stryk just nu. För min del har inget ändrat som gör att Kone skulle falla bort från min favoritaktie-lista.

Kesko hade en ok rapport. Resultatet något under förväntan men inga stora negativa saker. För den som vågar (orkar) vara långsiktig i dessa tider känns Kesko otroligt billig! Den handlas under egna kapitalet och vårens dividend(förväntan) börjar närma sig 10 %! Dessutom borde de ha mestadels stabil verksamhet. När slutar vi köpa mat?

F-secure var lika bra som vanligt. Resultatet i linje och tillväxten aningen bättre (+31%). När man dessutom betänker att tillväxten kommer enbart från ökad försäljning (inte förvärv) så
blir man riktigt imponerad. Det mest negativa var att de sänkte sin tillväxtprognos en aning (från 35-40% till 34-37%) och att värderingen fortfarande är ganska hög. Man ska dock minnas
att om de håller tillväxten över 25 % de kommande fyra åren är värderingen riktigt låg! Det scenariot vågar dock ingen tro på i dagsläget.

Apple hade en stark rapport igårkväll. Iphone-försäljningen går lysande och även om Ipod-försäljningen minskar så handlades aktien upp 4,1 % på efterbörsen. Räkna med en liten rekyl på Nasdaq ikväll.

Inga kommentarer: