måndag 20 oktober 2008

Årets "short-squeese"?

Ericsson VD Svanberg har varit rätt så negativ de senaste veckorna, för att uttrycka sig milt. Vem kan klandra honom? Finanskrisen borde drabba Ericsson och det är inte utan att investerare har uppmärksammat detta och förvandlat Ericsson en av de mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen.

Därför var det säkert många som satte kaffet i vrångstrupen imorse när Ericsson släppte sina siffor tidigare än väntat. Nettovinsten var ca 25 % bättre än konsensus och rensar man för engångsposter var det nästa dubbelt bättre! "Vi påverkas inte av finanskrisen ännu" säger Svanberg och det enda man tror sig veta är att det kommer att bli riktigt trångt i dörren när alla blankarna ska stänga sina positioner idag! Årets short-squeese, signerat Svanberg!

Annars förebereder vi oss på en intensiv rapportvecka och konstaterar att politikerna (officiellt) har varit lediga i helgen. Inga speciella åtgärdsförslag eller banker som har gått omkull syns nu på morgonen. Detta hinner dock ändra under dagen... bl.a. Sverige skulle lägga fram ett lagförslag om banksystemet idag.

Inga kommentarer: