tisdag 22 april 2008

Kreditkrisen återkomst

Bank of America tog oss tillbaka till verkligheten efter några veckors utflykt i paradiset. Kreditkrisen är här och den kostar pengar. BoA tog 6 miljarder USD i kreditförluster Q1 och skriver ner ytterligare 1,3 miljarder i tradingförluster. VD säger att han är "orolig över konsumentens hälsa"! Det säger man inte om man ser en vändning inom kort! När kreditkrisen börjar dra förbi dock, tror jag att BoA är en bra investering.

Marknadens degradering av Nokia i torsdags berodde givetvis på prognosen och inte på siffrorna i Q1-rapporten. Kanske många investerare hörde VD Kallasvuo försäga sig (?) på den finska presskonferensen då han sade att marknaden håller på att försvinna!
Om jag var en amerikansk fondförvaltare och hörde detta från ett gränsland till Ryssland, då skulle jag antagligen ha sålt alla fondens aktier direkt... och det kanske var precis vad som hände!

Texas Instruments följde Nokia-mönstret igår. Siffrorna enligt förväntningarna men prognosen sämre. Aktien var ner 2,7 % på efterbörsen och det får nästan anses väl godkänt i dessa tider!Imorgon får vi Ericssons rapport. Om man ska tro på Nokia bådar det inte gott. Aktien är givetvis nedtryckt men fortfarande finns det rejäl nedsida. En dag blir Ericsson intressant men knappast innan det kommer signaler om att teleoperatörerna börjar investera igen!

Inga kommentarer: