torsdag 24 april 2008

Outotec missade förväntningarna

Outotec rapporterade överraskande under förväntningarna. Resultatet var ca 10 % sämre och omsättningen ca 25 % sämre! En total utförsäljnig på gång och ett gyllene köptillfälle för oss som gillar aktien - trodde jag! Man hann tyvärr inte le speciellt länge. Vi inledde visserligen med ras men redan efter en timme var kursen upp ca 5 % för att sedan stänga 8,6 % upp! En ganska underlig reaktion med tanke på rapporten.

M-real kom med katastrofrapport! Ingen hade som tur var väntat sig underverk men när bolaget bara får ut en rörelsevinst på 3 Meur på en omsättning på 1099 Meur då är det illa. När M-real dessutom har 2,5 miljarder euro i skulder inser många att rörelsen har svårt att täcka räntekostnaderna. Sen är frågan vad betalar de för ränta. För någon månad sedan fick de betala 18 % på viss inlåning! Aktien var 13 % ner igår och tyvärr var det nog bara början.

Husqvarna presenterade bättre siffor än väntat, men de flaggade också för att försäljningen i Nordamerika svängde ner kraftigt Q1. Intressant att de ändå lyckas hålla uppe marginalerna men realisten inser att Q2 kan bli riktigt jobbigt. Intressant är också att storägarna har ökat i Husqvarna. Investor/Industrivärden har snart en så stor del av bolaget att de måste lägga bud. Är det något på gång? Aktien stängde oförändrat igår efter en svajig utveckling.

Inga kommentarer: